DaneSpine nyhedsbrev 6.4.22

Kære alle.

Status online

Lænd:

Enkelte klinikker har taget online lænde-præskemaerne i brug. Alle kan bruge skemaerne, men som tidligere nævnt, er det en god ide at kigge på arbejdsgange, så de rigtige patienter får de rigtige skemaer, samt rydde op i dobbeltforløb og lave et skriv om, hvem der er dataansvarlig, og hvordan man sikrer der er samtykke.

Oversigt over ting der skal afklares findes her: http://drks.ortopaedi.dk/vejledninger-tips-og-tricks/

Find derefter Selvoprettelse Flowdiagram.

Opfordring:

Herfra kommer igen en stor opfordring til at komme på 10 års opfølgning lænd. Det eneste, det kræver, er at I siger til, og vi lige laver et par aftaler om en test. Så kører det. Det vil være en stor hjælp for os i sekretariatet, hvis alle der har mulighed melder ind, så vi kan få processen afsluttet.

Alle klinikker der er på online opfølgning af lænderyggen kan sende en mail til Dane.Spine@rsyd.dk , hvis I ønsker at komme i gang med 10 års opfølgningen.

Cervikale:

De cervikale skemaer er taget i brug i Middelfart og tilbydes hermed til resten af landet i den række følge, man byder ind. Send en mail til DaneSpine sekretariatet, hvis I vil høre mere og ønsker at komme på online cervikal. Det kræver forarbejde af databaseenheden, så der vil være en vis behandlingstid fra I beder om at komme på til I kan gå i luften. Husk udsendelse af cervikale præ-skemaer skal være stoppet ca. 2 mdr inden start på online opfølgning.

Udvidelse af DaneSpine med:

  • Diabetes bliver i løbet af sommere tilføjet som sygdom der begrænser livskvalitet i basisskemaet/Præ-PRO skemaet
  • Uddannelsesniveau er tilføjet i basisskemaet for Cervikal, Fraktur, Infektion men indtil videre kun på papirdelen. Online skemaerne rettes til hen over sommeren.
  • Komplikationer peroperativt er blevet udvidet med Nerveskade peroperativt og Anden komplikation peroperativt. Både i operationsformularen og re-operationsformularen

 Diverse:

  • Hvis patienten beder om ikke at få flere skemaer efter det primære skema ER sendt ud, er det ikke muligt at stoppe rykkerudsendelsen. Så god ide at advare patienten om, der kommer en rykker, de skal se bort fra.

Mange hilsner DaneSpine sekretariatet.

Anna Olesen og Karen Højmark

Nyhedsbrev DaneSpine april 2022